Materiały źródłowe do badań nad szkolnictwem w Litewskim Państwowym Archiwum Akt Nowych w Wilnie - Walasek, Stefania (Biuletyn Historii Wychowania, 1995)
Materiały źródłowe do badań nad szkolnictwem w Litewskim Państwowym Archiwum Akt Nowych w Wilnie