Wiesław Jamrożek, Idee edukacyjne polskiej socjalnej demokracji w Galicji do 1918 roku, Wyd. Eruditus, Poznań 1994, ss. 204. - Jakubiak, Krzysztof (Biuletyn Historii Wychowania, 1995)
Wiesław Jamrożek, Idee edukacyjne polskiej socjalnej demokracji w Galicji do 1918 roku, Wyd. Eruditus, Poznań 1994, ss. 204.