Iwonna Michalska, Grzegorz Michalski, Wychowanie przez teatr szkolny w II Rzeczypospolitej, Warszawa 1994, ss. 126. - Sztobryn, Sławomir (Biuletyn Historii Wychowania, 1995)
Iwonna Michalska, Grzegorz Michalski, Wychowanie przez teatr szkolny w II Rzeczypospolitej, Warszawa 1994, ss. 126.