Konferencja naukowa: „Teoretyczne i praktyczne oferty edukacyjne we współczesnej pedagogice i ich źródła historyczne” - Stopińska-Pająk, Agnieszka (Biuletyn Historii Wychowania, 1995)
Konferencja naukowa: „Teoretyczne i praktyczne oferty edukacyjne we współczesnej pedagogice i ich źródła historyczne”