Bogdan Nawroczyński - uczony, humanista, wychowawca. Sesja naukowa na Wydziale Pedagogicznym Uniwersytetu Warszawskiego (25.X.1994) - Hellwig, Jan (Biuletyn Historii Wychowania, 1995)
Bogdan Nawroczyński - uczony, humanista, wychowawca. Sesja naukowa na Wydziale Pedagogicznym Uniwersytetu Warszawskiego (25.X.1994)