Encyklopedia wiedzy o jezuitach na ziemiach Polski i Litwy 1564 -1995, oprać. L. Grzebień przy współpracy zespołu jezuitów, (Wyd.) Wydział Filozoficzny Towarzystwa Jezusowego - Instytut Kultury Religijnej, Wydawnictwo WAM, Kraków 1996, s. XVI + 90 - Kosman, Marceli (Biuletyn Historii Wychowania, 1998)
Encyklopedia wiedzy o jezuitach na ziemiach Polski i Litwy 1564 -1995, oprać. L. Grzebień przy współpracy zespołu jezuitów, (Wyd.) Wydział Filozoficzny Towarzystwa Jezusowego - Instytut Kultury Religijnej, Wydawnictwo WAM, Kraków 1996, s. XVI + 90