Ryszard Jadczak, Mistrz i jego uczniowie, Wydawnictwo Naukowe SCHOLAR, Warszawa 1997, s. 228 - Szulakiewicz, Władysława (Biuletyn Historii Wychowania, 1998)
Ryszard Jadczak, Mistrz i jego uczniowie, Wydawnictwo Naukowe SCHOLAR, Warszawa 1997, s. 228