Urszula Perkowska, Studia i kursy zawodowe na Uniwersytecie Jagiellońskim w latach 1868/69-1938/39, Kraków 1995, ss. 123 - Szulakiewicz, Władysława (Biuletyn Historii Wychowania, 1998)
Urszula Perkowska, Studia i kursy zawodowe na Uniwersytecie Jagiellońskim w latach 1868/69-1938/39, Kraków 1995, ss. 123