Nauczanie w dawnych wiekach. Edukacja w średniowieczu i u progu ery nowożytnej. Polska na tle Europy, pod. red. W. Iwańczaka i K. Brachy, Kielce 1997, ss. 320 - Żolądź-Strzelczyk, Dorota (Biuletyn Historii Wychowania, 1998)
Nauczanie w dawnych wiekach. Edukacja w średniowieczu i u progu ery nowożytnej. Polska na tle Europy, pod. red. W. Iwańczaka i K. Brachy, Kielce 1997, ss. 320