Antoni Smołalski, Struktura zawodowa nauczycielstwa w Polsce do 1939 roku, Opole 1996, ss. 177 - Mielczarek, Ferdynand (Biuletyn Historii Wychowania, 1998)
Antoni Smołalski, Struktura zawodowa nauczycielstwa w Polsce do 1939 roku, Opole 1996, ss. 177