Jakub Wajer, Życie kulturalne Włocławka w latach 1918-1939, Wydawnictwo Uczelniane Wyższej Szkoły Pedagogicznej w Bydgoszczy, Bydgoszcz 1997, ss. 204 - Kosman, Marceli (Biuletyn Historii Wychowania, 1998)
Jakub Wajer, Życie kulturalne Włocławka w latach 1918-1939, Wydawnictwo Uczelniane Wyższej Szkoły Pedagogicznej w Bydgoszczy, Bydgoszcz 1997, ss. 204