Główne kierunki pisarstwa społeczno-pedagogicznego Fryderyka Wilhelma Foerstera (1869-1966) - Koźmian, Danuta (Biuletyn Historii Wychowania, 1996)
Główne kierunki pisarstwa społeczno-pedagogicznego Fryderyka Wilhelma Foerstera (1869-1966)