Pamiętniki w badaniach nad wychowawczą rolą rodziny wiejskiej okresu międzywojennego - Kabziński, Krzysztof (Biuletyn Historii Wychowania, 1996)
Pamiętniki w badaniach nad wychowawczą rolą rodziny wiejskiej okresu międzywojennego