Elżbieta Maria Minczakiewicz, Początki i rozwój polskiej logopedii, Wydawnictwo Edukacyjne, Kraków 1998, ss. 185 - Kuczyńska, Ewa (Biuletyn Historii Wychowania, 1999)
Elżbieta Maria Minczakiewicz, Początki i rozwój polskiej logopedii, Wydawnictwo Edukacyjne, Kraków 1998, ss. 185