Rodzina a wychowanie. Ciągłość i zmienność na przestrzeni wieków, red. J. Jundziłł, Bydgoszcz 1995, Instytut Wydawniczy „Świadectwo”, ss. 144 - Rączewska, Violetta (Biuletyn Historii Wychowania, 1996)
Rodzina a wychowanie. Ciągłość i zmienność na przestrzeni wieków, red. J. Jundziłł, Bydgoszcz 1995, Instytut Wydawniczy „Świadectwo”, ss. 144