Rodzina w starożytnym Rzymie. Materiały z konferencji naukowej Zacisze 20-21.05.1991 r. zorganizowanej przez Katedrę Historii Wychowania WSP w Bydgoszczy, red. J. Jundziłł, Bydgoszcz 1993, Wydawnictwo WSP, ss. 282 - Kosznicki, Michai (Biuletyn Historii Wychowania, 1996)
Rodzina w starożytnym Rzymie. Materiały z konferencji naukowej Zacisze 20-21.05.1991 r. zorganizowanej przez Katedrę Historii Wychowania WSP w Bydgoszczy, red. J. Jundziłł, Bydgoszcz 1993, Wydawnictwo WSP, ss. 282