Edward Kotowski, Eugenia Malewska, Wychowanie do pracy na roli w rozwoju dziejowym, Olsztyn 1993, Wydawnictwo Akademii Rolniczo-Technicznej, ss. 138 - Kicowska, Alicja (Biuletyn Historii Wychowania, 1996)
Edward Kotowski, Eugenia Malewska, Wychowanie do pracy na roli w rozwoju dziejowym, Olsztyn 1993, Wydawnictwo Akademii Rolniczo-Technicznej, ss. 138