Stan i perspektywy historii wychowania, red. W. Jamrożek, Poznań 1995, Wydawnictwo Eruditus - Redakcja, . (Biuletyn Historii Wychowania, 1996)
Stan i perspektywy historii wychowania, red. W. Jamrożek, Poznań 1995, Wydawnictwo Eruditus