Studia Pedagogiczne. Z dziejów życia i wychowania w rodzinie, z. 28, red. K. Jakubiak, Bydgoszcz 1996, Wydawnictwo Uczelniane WSP, ss. 182 - Ossowska, Aldona (Biuletyn Historii Wychowania, 1996)
Studia Pedagogiczne. Z dziejów życia i wychowania w rodzinie, z. 28, red. K. Jakubiak, Bydgoszcz 1996, Wydawnictwo Uczelniane WSP, ss. 182