„Nauczanie w Polsce średniowiecznej i wczesnonowożytnej” Mąchocice-Ameliówka kolo Kielc, 18-20 maja 1995 r. - Kaczmarek, Krzysztof (Biuletyn Historii Wychowania, 1996)
„Nauczanie w Polsce średniowiecznej i wczesnonowożytnej” Mąchocice-Ameliówka kolo Kielc, 18-20 maja 1995 r.