Mirosław Łapot, Z dziejów opieki nad żydowskim dzieckiem sierocym we Lwowie (1772–1939), Wydawnictwo Gliwickiej Wyższej Szkoły Przedsiębiorczości, Gliwice 2011, ss. 248 - Wrona, Izabela (Biuletyn Historii Wychowania, 2011)
Mirosław Łapot, Z dziejów opieki nad żydowskim dzieckiem sierocym we Lwowie (1772–1939), Wydawnictwo Gliwickiej Wyższej Szkoły Przedsiębiorczości, Gliwice 2011, ss. 248