Sprawozdanie z konferencji naukowej W kręgu rodziny epok dawnych – rytmy życia, rytmy codzienności. Kobieta i mężczyzna. Dwa światy – jedna przestrzeń, Kraków, 15–16 października 2014 r. - Chłosta-Sikorska, Agnieszka (Biuletyn Historii Wychowania, 2014)
Sprawozdanie z konferencji naukowej W kręgu rodziny epok dawnych – rytmy życia, rytmy codzienności. Kobieta i mężczyzna. Dwa światy – jedna przestrzeń, Kraków, 15–16 października 2014 r.