Wychowanie domowe Hiszpanek w świetle dyskursu Josefy Amar y Borbón oraz prasy kobiecej końca XVIII i pierwszej połowy XIX wieku - Obłulowicz, Barbara (Biuletyn Historii Wychowania, 2000)
Wychowanie domowe Hiszpanek w świetle dyskursu Josefy Amar y Borbón oraz prasy kobiecej końca XVIII i pierwszej połowy XIX wieku