Romuald Grzybowski, Wyższe szkoły pedagogiczne w Polsce w latach 1946-1956, Akademia Wychowania Fizycznego im. Jędrzeja Śniadeckiego w Gdańsku, Gdańsk 2000, ss. 426 - Żerko, Józef (Biuletyn Historii Wychowania, 2000)
Romuald Grzybowski, Wyższe szkoły pedagogiczne w Polsce w latach 1946-1956, Akademia Wychowania Fizycznego im. Jędrzeja Śniadeckiego w Gdańsku, Gdańsk 2000, ss. 426