Rola nauczycieli łódzkich w tworzeniu dziedzictwa kulturowego Łodzi. red. Sławomir Gala, Łódzkie Towarzystwo Naukowe, Łódź 1999, ss. 556 - Hellwig, Jan (Biuletyn Historii Wychowania, 2000)
Rola nauczycieli łódzkich w tworzeniu dziedzictwa kulturowego Łodzi. red. Sławomir Gala, Łódzkie Towarzystwo Naukowe, Łódź 1999, ss. 556