Józef Miąso, Wybrane prace z historii wychowania XIX-XX w., Warszawa b.d., Wydawnictwo Akademickie „Żak”, ss. 215 - Głowacka, Edyta (Biuletyn Historii Wychowania, 2000)
Józef Miąso, Wybrane prace z historii wychowania XIX-XX w., Warszawa b.d., Wydawnictwo Akademickie „Żak”, ss. 215