Działalność Sekcji Szkolnictwa Specjalnego Związku Nauczycielstwa Polskiego na rzecz kształcenia specjalnego w pierwszym dziesięcioleciu po II wojnie światowej - Kulbaka, Jacek (Biuletyn Historii Wychowania, 2005)
.