II Międzynarodowa Konferencja Naukowa „Wychowanie w rodzinie. Konteksty historyczne i współczesne”, 18–19 maja 2012, Jelenia Góra-Szklarska Poręba - Nawrot-Borowska, Monika (Biuletyn Historii Wychowania, 2013)
.