Sprawozdanie z Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej pt. „Być nauczycielem w PRL-u …”, Gdańsk, 26–27 kwietnia 2012 roku - Apanel, Danuta; Wałęga, Agnieszka; Gulczyńska, Justyna (Biuletyn Historii Wychowania, 2013)
.