Działalność kobiet polskich na polu oświaty i nauki, pod redakcją Wiesława Jamrożka i Doroty Żołądź-Strzelczyk, Wydawnictwo Eruditus, Poznań 2003, ss. 250 - Apanel, Danuta (Biuletyn Historii Wychowania, 2003)
Działalność kobiet polskich na polu oświaty i nauki, pod redakcją Wiesława Jamrożka i Doroty Żołądź-Strzelczyk, Wydawnictwo Eruditus, Poznań 2003, ss. 250