Iwona Wendreńska, Dydaktyka ogólna jako przedmiot kształcenia nauczycieli w Drugiej Rzeczypospolitej (1918 -1939), Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego, Katowice 2003, ss. 171 - Rodek, Violetta (Biuletyn Historii Wychowania, 2003)
Iwona Wendreńska, Dydaktyka ogólna jako przedmiot kształcenia nauczycieli w Drugiej Rzeczypospolitej (1918 -1939), Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego, Katowice 2003, ss. 171