Adam Winiarz, Szkolnictwo Księstwa Warszawskiego i Królestwa Polskiego (1807-1831), Lublin 2002, ss. 586 - Karłowska, Grażyna (Biuletyn Historii Wychowania, 2003)
Adam Winiarz, Szkolnictwo Księstwa Warszawskiego i Królestwa Polskiego (1807-1831), Lublin 2002, ss. 586