II Międzynarodowa konferencja naukowa „Wielokulturowe środowisko historyczne Lwowa w XIX i XX wieku”. Uniwersytet Rzeszowski, 2 -3 października 2003 r. - Szulakiewicz, Władysława (Biuletyn Historii Wychowania, 2003)
.