Wychowanie w rodzinie. Przekaz tradycji i kultury na przestrzeni wieków, tom 1, red. S. Walasek, L. Albański, Wydawnictwo: Karkonoska Państwowa Szkoła Wyższa w Jeleniej Górze, Jelenia Góra 2011, ss. 276 - Knocińska, Anna (Biuletyn Historii Wychowania, 2013)
.