Kultura zabawy, pod redakcją Tadeusza Palecznego, Ryszarda Kantora, Magdaleny Banaszkiewicz, Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, Kraków 2012, ss. 242 - Kabacińska-Łuczak, Katarzyna (Biuletyn Historii Wychowania, 2013)
.