Międzynarodowa Konferencja Naukowa „Szkolna edukacja historyczna. Historia ludzi. Historia dla ludzi” Poznań 25–26 października 2012 r.1 - Chmura-Rutkowska, Iwona; Głowacka-Sobiech, Edyta; Skórzyńska, Izabela (Biuletyn Historii Wychowania, 2013)
.