Biografistyka i jej miejsce w historiografii edukacyjnej po II wojnie światowej - Szulakiewicz, Władysława (Biuletyn Historii Wychowania, 2004)
Biografistyka i jej miejsce w historiografii edukacyjnej po II wojnie światowej