Społeczno-edukacyjna działalność sióstr Marii, Lucyny i Zofii Sokolnickich - Gulczyńska, Justyna (Biuletyn Historii Wychowania, 2004)
Społeczno-edukacyjna działalność sióstr Marii, Lucyny i Zofii Sokolnickich