Jubileusz prof. dr hab. Józefa Miąso. Seminarium Atlas historyczny szkół na ziemiach polskich: Problemy sieci szkolnej Okręgu Naukowego Wileńskiego Pułtusk 3-4.06.2004 r. - Romanowska, Ewa; Dąbrowska, Joanna (Biuletyn Historii Wychowania, 2004)
Jubileusz prof. dr hab. Józefa Miąso. Seminarium Atlas historyczny szkół na ziemiach polskich: Problemy sieci szkolnej Okręgu Naukowego Wileńskiego Pułtusk 3-4.06.2004 r.