Prawa dziecka, deklaracje i rzeczywistość, pod red. Jadwigi Bińczyckiej, Oficyna Wydawnicza „Impuls”, Kraków 1999,ss. 269 - Szymczak, Marek (Biuletyn Historii Wychowania, 2001)
Prawa dziecka, deklaracje i rzeczywistość, pod red. Jadwigi Bińczyckiej, Oficyna Wydawnicza „Impuls”, Kraków 1999,ss. 269