Łódź, 22-23 października 2001 r. - Międzynarodowa konferencja naukowa nt. „Szkolnictwo niepubliczne w Europie i w Polsce w XX wieku (przeszłość - teraźniejszość - przyszłość)” - ., . (Biuletyn Historii Wychowania, 2001)
.