Addenda do dziejów oświaty. Z badań nad prasą Drugiej Rzeczypospolitej, red. nauk. Iwonna Michalska i Grzegorz Michalski, Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, Łódź 2013, ss. 348 - Lewicka, Magdalena (Biuletyn Historii Wychowania, 2015)
.