Wiesława Korzeniowska, Myśl pedagogiczna na przestrzeni wieków. Chronologiczny słownik biograficzny, Oficyna Wydawnicza „Impuls”, Kraków 2011, ss. 254 - Głowacka-Sobiech, Edyta (Biuletyn Historii Wychowania, 2014)
.