Sympozjum naukowe: „Oblicze ideologiczne szkoły polskiej w latach 1944 -1956” - Lublin 6 maja 2002 r. - Głowacka-Sobiech, Edyta (Biuletyn Historii Wychowania, 2002)
Sympozjum naukowe: „Oblicze ideologiczne szkoły polskiej w latach 1944 -1956” - Lublin 6 maja 2002 r.