Lidia Burzyńska-Wentland, Strajki szkolne w Prusach Zachodnich w latach 1906–1907, Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego, Gdańsk 2009, ss. 255 - Kołodziej, Anna (Biuletyn Historii Wychowania, 2009)
Lidia Burzyńska-Wentland, Strajki szkolne w Prusach Zachodnich w latach 1906–1907, Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego, Gdańsk 2009, ss. 255