„Czasopiśmiennictwo XIX i XX wieku jako źródło do dziejów szkolnictwa, oświaty i edukacji” - Gulczyńska, Justyna; Kabacińska, Katarzyna (Biuletyn Historii Wychowania, 2009)
„Czasopiśmiennictwo XIX i XX wieku jako źródło do dziejów szkolnictwa, oświaty i edukacji”