Dzieje domowe albo opis przez dni osobliwszych dziejów i przypadków zdarzonych w Szkołach Wydziałowych Poznańskich 1781-1793, oprać. D. Żotądź- -Strzelczyk przy współpracy J. Wiesiołowskiego, Wydawnictwo Miejskie, Poznań 2006, ss. 121 - Ratajczak, Krzysztof (Biuletyn Historii Wychowania, 2007)
.