Międzynarodowa konferencja „Szkolnictwo pijarskie w czasach minionych a współczesne problemy edukacji historycznej”. (Kazimierz Dolny 15-17 X 2007) - Szewczuk, Dariusz (Biuletyn Historii Wychowania, 2007)
.