Ogólnopolska Konferencja Naukowo-Metodyczna „Akademicka Burza Mózgów - czyli o aktywizujących metodach nauczania” historii wychowania, Gdańsk, 23-25 listopada 2007 roku - Gorloff, Elżbieta (Biuletyn Historii Wychowania, 2007)
.