Ogólnopolski Konkurs Prac Magisterskich i Doktorskich z Historii Edukacji. Nagroda im. Profesora Czesława Majorka – nowa formuła konkursu - Ślęczka, Ryszard (Biuletyn Historii Wychowania, 2010)
Ogólnopolski Konkurs Prac Magisterskich i Doktorskich z Historii Edukacji. Nagroda im. Profesora Czesława Majorka – nowa formuła konkursu